Merhabalar,
Bugün farkettiğimiz bir olayı sizinle paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi bir süre önce Oyak Bank satılarak ING Bank olarak faaliyetlerine devam etmeye başladı. Bazı uyanıklar bunu fırsat bilip Phising olayını AdWords ile birlikte kullanıyorlar.
AdWords'ten reklam yayını yapan sahte site (Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş Yapwww.ingbankam.com
) google üzerinden "oyakbank" olarak aramalarda en tepede sponsor reklamı olarak çıkıyor ve sitesine girdiğinizde kredi kartı bilgilerinizi şifre ve anne kızlık soyadı gibi tüm kritik bilgilerinizi girmenizi istiyor.
Site ustalıkla hazırlanmış ve taktik çok iyi umarım canı yanan yoktur...
Bu tür dolandırıcılıklardan etkilenmemek için MUTLAKA SİTEDE YER ALAN VERISIGN logosuna yada GloBAL Sign logosuna tıklayınız, bu logolara tıkladığınız gerçek site olup olmadığını anlarsınız. Ayrıca unutmayınız ki tüm dünya genelinde hiç bir banka internet üzerinden 2. veya 3. güvenlik kontrolleri ( cep telefonu onayı, telefon ile teyit vb. ) olmadan sizden bu kişisel bilgileriniz talep etmezler. Hiçbir banka personeli sizin şifrenizi bilmediği gibi öğrenmek içinde herhangi bir soru dahi sormazlar.
Aşağıda site ile ilgili resimleri görebilirsiniz.. Aman dikkat!
Resim Ön İzlemesi, Tam Görünüm için Üye Olmalısınız veya Giriş Yapmalısınız!
Üye Ol veya
Giriş YapResim Ön İzlemesi, Tam Görünüm için Üye Olmalısınız veya Giriş Yapmalısınız!
Üye Ol veya
Giriş YapResim Ön İzlemesi, Tam Görünüm için Üye Olmalısınız veya Giriş Yapmalısınız!
Üye Ol veya
Giriş Yap